2-Stroke är Mattias Tjärnström & Dan Kristiansson, två dudes bosatta i Pilgrimstad i Jämtland.

(Pilis ligger ungefär... här              på en bra karta.)

         

  Mattias "Ramblin Matt"  är en hejdlös string-bender som behärskar allehanda sound och musikstilar. Kan spela bakom nacken och med tänderna (fast inte samtidigt...) Lägger också riktigt schyssta körer utan att få simultaniska problem med själva fingrandet på guran. Han svettades i replokaler och på scener under grungens storhetstid, och bidrog till dess spridande i Jamtland. Han har tidigare spelat i band som GROOVY LITTLE HIPPIE BAND, DUREX, SOUR ELWAYS, KNICKEDICKS. mfl.

Tias är influerad av Joe Satriani, Red hot chillipeppers och på senare tid även Robben Ford.

 

         

  Dan "Doodlin´Danny"  är "the vocal man", och har ett joddlande förflutet i -80-talsband som TRANSIT (-84 till -86) och bandet PRIDE (-87 till -92) & coverband som NOBODY's PERFECT (Deep Purple) och BTÖ m.fl. Pudel-glamrockare som aldrig riktigt gick i ide, saknar bara spandex, rosa linne, frisyrspray och en midjekort kavaj med fyllning i axlarna, och ett par, tre tubsockor nerkörda i brallorna. Dessa attribut kan förvisso ordnas vid fester med lämpligt tema!

  Doodlin´D. har sina rötter i Deep Purple, Black Sabbath, Uriah Heep, Nazareth och, som sagt,  en hel del av det som producerades under mitten och slutet av -80-talet.....

 

  2-Stroke föddes år 2004, och då under det mycket lokala namnet "Pilis Westside Strängtöjers". Vi skulle spela några låtar på en kompismiddag på den lokala puben. Vi körde då helt akustiskt, och hade en tredje vapendragare vid namn Conny Martinsson. "Spelningen" avklarades med publikens hjälp sångmässigt, då Doodlin' D fått svårartade flugor i halsen och lät som en brunstig valross med lungsot. Detta gav dock mersmak och detta kalas är nu en etablerad byfest med stor pondus, där vi sedan dess agerat husband. Efter detta har det bara rullat på. Låtlistan utökades och bandet elektrifierades med PA och ljus. Idag är vi 2-Stroke, och har gjort ett antal gig på div fester, pubar och bröllop. Vi tycker båda att det är sjukt roligt att spela, och ger alltid järnet! Ett gig ska vara en "happening" för publiken, och vi lämnar ingen oberörd!! (De som gråter tröstar vi förstås)

        

  Kontakta oss via mailknappen till vänster så slår vi ner som en energibomb och lyfter ert partaj till oanade höjder! 2-stroke tillhandahåller ljudanläggning, ljus & rök. Allt vi behöver på plats är lite utrymme, festsuget folk, gärna lätt-pilsner (eller svår-pilsner vid lämpliga tillfällen), mat & kaffe och ett par, tre 220-vägguttag.

Åter till startsidan